Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NEVŠEDNÍ LETNÍ ZÁŽITKY: Top 5 míst, kam vyrazit v létě

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 7. 3. 2024 | Přečteno: 7270x
Téma: Tipy

Pro mnohé z nás je léto skvělou příležitostí uniknout od koloběhu každodenního života. Odpočinout si a načerpat dostatek sil na zbytek roku. Co byste řekli tomu, kdybyste toto léto prožili trochu jinak než klasickým relaxem u moře? Máme pro vás 5 tipů na nevšední letní dobrodružství, díky kterým zažijete každý den nový příběh.

Mohutný vodopád Gullfoss na IslanduMohutný vodopád Gullfoss na Islandu

1. Země ohně i ledu… Prozkoumejte Island

Nechte se vtáhnout atmosférou tajuplných míst a prožijte Island na vlastní kůži. Intenzivní momenty zažijete u nejkrásnějších vodopádů Islandu – Skógafoss, a u ptačího útesu vulkanického ostrova Heimaey.

A pokud byste se i během léta rádi trochu zchladili, na Islandu společně s průvodkyní Vladimírou Svitákovou vyrazíte do národního parku Skaftafell až k Diamantové pláži, kde budete moci vidět ohromné ledovcové kry.

Poznejte příběhy magické země ohně a ledu na zájezdu To nejlepší z Islandu + OSTROVY ZÁPADNÍCH MUŽŮ + LEDOVCOVÁ LAGUNA.

Diamantová pláž s velkými kusy leduDiamantová pláž s velkými kusy ledu

2. Adrenalin v Černé Hoře

Dřímá ve vás skrytý dobrodruh? Probuďte ho na Balkáně… Překonejte své hranice například na řece Tara nebo na laně. „Otestujeme nejdelší zipline Evropy s výhledy, které vám vezmou dech. A pak se vydáme na raftech kaňonem řeky Tara. Foťáky s sebou, bude to stát za to,“ zmiňuje Ján Zubo, který vás Černou Horou provede.

Úchvatný kaňon řeky TaraÚchvatný kaňon řeky Tara

A kromě adrenalinového dobrodružství také ochutnáte vynikající balkánskou kuchyni, skvělá vína, vyrazíte do kláštera Ostrog a na další zajímavá místa. Prostě, co den, to nový zážitek.

To vše můžete prožít na zájezdu To nejlepší z Černé Hory + NÁRODNÍ PARK DURMITOR + RAFTING NA ŘECE TARA.

3. Pravá irská atmosféra v Dublinu

Centrum města na vás dýchne jedinečnou atmosférou. Kromě známých ulic, kostelů a dalších impozantních budov se vydáme k nejznámějšímu mostu Dublinu Ha'penny Bridge až k dublinskému hradu se sbírkou orientálního umění. A kdo bude chtít, může se zúčastnit Irského večera v typické irské restauraci s doprovodným programem.

Kouzelná atmosféra dublinské čtvrti Temple BarKouzelná atmosféra dublinské čtvrti Temple Bar

Kouknete se ale i dál než jen do Dublinu. Třeba za krásami západního pobřeží k Mohérským útesům. Navštívíme skanzen se středověkým hradem a budeme se kochat typickou irskou přírodou.

Ponořte se s námi do pravé irské atmosféry a poznejte víc než jen Dublin na zájezdu To nejlepší z Dublinu + MOHÉRSKÉ ÚTESY.

4. S dětmi do Disneylandu i za památkami

Rádi byste poznávali nová místa a zároveň udělali radost dětem? Pak pro vás máme skvělý tip… Zajeďte do Paříže. Nevynecháte proslulou Eiffelovu věž, projdete se po bulváru Champs Elysées a prožijete den v největším zábavním centru Evropy – Disneylandu.

A navíc přidáme malého cestovatele Vašíka, který vás provede světem dětské fantazie i nejslavnějšími památkami Paříže.

Vraťte se na chvíli do dětských let a prožijte Paříž pro rodiče a děti + DISNEYLAND.

Cestovatelský deník Paříž pro každého malého dobrodruhaCestovatelský deník Paříž pro každého malého dobrodruha

5. Ostrov plný překvapení – Kréta

A pokud by se vám přece jen zastesklo po sluníčku a moři, vyrazte na Krétu, kde můžete objevovat poklady starověkých civilizací, poznávat pravou chuť Řecka nebo třeba lenošit na nádherných plážích s jemným narůžovělým pískem.

„Vydáme se na trek divokou ostrovní přírodou, prozkoumáme starobylé kláštery a palác v Knóssu a podíváme se také na tržnici vonící po mandlích,“ vyzdvihuje průvodkyně Lenka Jindrová, která zná Krétu skrz na skrz.

Nechte se pohltit atmosférou Kréty na našem zájezdu To nejlepší z Kréty + SOUTĚSKA SAMARIA + TRADIČNÍ KUCHYNĚ.

Ostrov Gramvousa nazývaný také jako „řecký Karibik“Ostrov Gramvousa nazývaný také jako „řecký Karibik“

Letní zájezdy nabízí nesčetné možnosti, jak prožít nezapomenutelné okamžiky. Ať už vás láká divoká příroda Islandu, adrenalin v Černé Hoře, irské tradice, Disneyland, nebo krásy Kréty, každá z těchto cest nabízí šanci na jedinečné zážitky. Nebojte se vykročit z běžné rutiny a otevřít se novým příběhům. Poznávejte svět, poznávejte sebe!

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024