Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Legendy, tajemství a skryté poklady nespoutané přírody… Zažijte Irsko, jak ho dosud neznáte!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 25. 4. 2024 | Přečteno: 874x
Téma: Novinka, Blog, Dublin, Irsko

Poznejte Dublin od Temple Bar až po Trinity College a objevte mystická místa s tajuplnými mohylami. Průvodkyně Helena Svatoňová vás vezme za Tím nejlepším z Dublinu + MYSTICKÉ ÚDOLÍ ŘEKY BOYNE + STŘEDOVĚKÉ KILKENNY. Ukáže vám Irsko zcela jinak.

Okolí řeky Boyne s výhledem na zříceninu hradu Trim a kostel svatého PatrikaOkolí řeky Boyne s výhledem na zříceninu hradu Trim a kostel svatého Patrika

Zkušená průvodkyně Helena Svatoňová společně s expertkou Katarínou Gecelovskou připravily pětidenní program, se kterým vás vezmou za klenoty Irska.

„Nejdříve si projdeme Dublin, pak vyrazíme na tajemný hrad v Boyne, za divokou irskou přírodou a do nejkrásnějšího středověkého města Kilkenny,“ láká průvodkyně Helena na zájezd za krásami Irska.

Umělecký duch čtvrti Temple Bar

Vyrazíme ochutnávat místní speciality do charakteristických úzkých uliček čtvrti Temple Bar, kde každý večer hraje živá hudba, pivo teče proudem a usměvaví Irové vytváří jedinečnou atmosféru.

Návštěva pulzující dublinské čtvrti Temple BarNávštěva pulzující dublinské čtvrti Temple Bar

Dříve ve čtvrti Temple Bar sídlilo mnoho umělců se svými galeriemi. Pro ně pak byly zakládány hospůdky, puby, kavárny… Tento umělecký duch je ve čtvrti zachován dodnes. Najdete tady například Irish Film Centre, Gallery of Photography nebo Temple Bar Gallery and Studios.

Tajemství údolí řeky Boyne

Vydáme se objevit tajemství údolí řeky Boyne s historií sahající až 4000 let zpět. Navštívíme hrobky v Loughcrew Cairns – takzvaný Pahorek čarodějnice. Jedná se o jeden z nejkrásnějších příkladů neolitického umění v Irsku.

Poblíž navštívíme ještě městečko Kells známé tím, že v něm vznikla první irsky psaná památka – Book of Kells. V Trimu prozkoumáme největší normandský hrad a další historické památky. Závěrem nás čeká Hill of Tara, dřívější sídlo irských králů a místo plné legend a historie.

Ponořte se do mystické atmosféry tajuplného Loughcrew CairnsPonořte se do mystické atmosféry tajuplného Loughcrew Cairns

Nejkrásnější irské středověké město Kilkenny 

Městu Kilkenny se také říká „mramorové město“, protože je vystavěno z vápence, který získává svým zpracováním černý lesk. Vyzařuje tak typickou atmosféru. Ve městě nás čeká prohlídka jeho historických skvostů rozložených podél hlavní městské tepny, „středověké míle“, mezi mohutným pohádkovým hradem a katedrálou. 

Pohádkový hrad dominující středověkému KilkennyPohádkový hrad dominující středověkému Kilkenny

Vydejte se za zážitky a prozkoumejte To nejlepší z Dublinu + MYSTICKÉ ÚDOLÍ ŘEKY BOYNE + STŘEDOVĚKÉ KILKENNY s průvodkyní Helenou na vlastní kůži jako praví Irové.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024