Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Nahlédněte do života panovníků a poznejte nevšední architekturu… Vydejte se po stopách nizozemských dynastií

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 14. 3. 2024 | Přečteno: 1765x
Téma: Novinka, Holandsko

Dopřejte si porci umění a historie. Připravili jsme pro vás nový zájezd Královské Holandsko + VÝZNAMNÉ UMĚLECKÉ SBÍRKY + MODERNÍ ROTTERDAM, na kterém vám průvodkyně Ladislava Kotačková ukáže život panovníků na zámku Het Loo, objasní dějiny rodu Oranžských v Delftu a vezme vás do muzea Kröller-Müller či Mauritshuis.

Palác a muzeum Het Loo v ApeldoornuPalác a muzeum Het Loo v Apeldoornu

Zkušená průvodkyně Ladislava Kotačková připravila společně se specialistkou na Holandsko Renatou Němcovou pětidenní královský program s odletem přímo z Prahy a ubytováním ve 4* hotelu.

„Čekají na vás zahrady paláce Het Loo v Apeldoornu, který zatím davům turistů uniká. Poznáte umělecké poklady Kröller-Mülleru a starobylé město Utrecht,“ vyzdvihuje průvodkyně Lada.

Honosné sídlo v Apeldoornu a světová sbírka umění

Vyrazíme do Apeldoornu, kde se rozprostírá majestátní palác Het Loo s jeho dechberoucími zahradami. Tento skvost, který královská rodina proměnila v přístupné muzeum, vás okouzlí svým historickým půvabem. Navíc ve zdejších zahradách najdete skvělou idylku, nenarazíte tady totiž na davy turistů!

Zahrady paláce Het Loo jsou místem, které zatím davům turistů unikáZahrady paláce Het Loo jsou místem, které zatím davům turistů uniká

Zastavíme se také v muzeu Kröller-Müller s jednou z nejúžasnějších světových sbírek umění – uvidíte 87 obrazů van Gogha, obrazy Renoira, Seurata, Moneta, Mondriana, Picassa a spoustu soch v zahradách muzea, které jsou největšími uměleckými zahradami v Evropě. 

Skvostný výhled na starobylé univerzitní město

Zastavíme v Utrechtu, starobylém univerzitním městě, kde vystoupáme na věž Domtoren, abyste si mohli město prohlédnout hezky z výšky. 

Typické domy v centru UtrechtuTypické domy v centru Utrechtu

Moderní renomé spojené se smutnými historickými milníky… Objevte Rotterdam

Rotterdam vás na úvod překvapí svou působivou budovou hlavního nádraží. Poté pojedeme tramvají na obhlídku nevšední moderní architektury, která se v Rotterdamu nachází.

Město bylo v roce 1940 téměř celé zničené bombardováním, což připomíná socha Osipa Zadkina. Obyvatelé se ale po válce pustili do rozsáhlé obnovy a rozmanitost staveb a odvaha architektů je skutečně fascinující.

Uvidíte futuristické bydlení Kubus a spoustu dalších neuvěřitelných budov. Spatříte je nejen při procházce městem, ale také při výhledu z věže Euromast, která se tyčí nad přístavem do výšky 185 metrů.

Jedinečná kubistická architektura RotterdamuJedinečná kubistická architektura Rotterdamu

Poznejte Královské Holandsko + VÝZNAMNÉ UMĚLECKÉ SBÍRKY + MODERNÍ ROTTERDAM na vlastní kůži. V jedinečné společnosti naší průvodkyně budete mít možnost vidět a pochopit Holandsko z jiné perspektivy.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024