Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Odpočinek na písčitých plážích, léčivé účinky „Mrtvého moře“, plavba lagunou… Dobijte si energii ve Španělsku!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 11. 1. 2024 | Přečteno: 1006x
Téma: Novinka, Španělsko

Rádi byste si trochu odpočinuli a zároveň zažili nezapomenutelné chvíle či poznali nová skrytá místa? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Vytvořili jsme nový zájezd RELAX NA PLÁŽÍCH LA MANGY + CARTAGENA + BAHENNÍ LÁZNĚ MAR MENOR, kde si vychutnáte písčité pláže Středozemního moře s blankytnou vodou i léčivé účinky Mar Menor, evropského „Mrtvého moře“. 

RELAX NA PLÁŽÍCH LA MANGY + CARTAGENA + BAHENNÍ LÁZNĚ MAR MENORRELAX NA PLÁŽÍCH LA MANGY + CARTAGENA + BAHENNÍ LÁZNĚ MAR MENOR

Iva Ťupová, naše průvodkyně s bohatými znalostmi, společně se specialistkou Renatou Němcovou připravily osmidenní program, se kterým vás vezmou za zážitky a odpočinkem do Španělska.

Projdete se na Jelení ostrov, vyzkoušíte bahenní koupel i místní speciality. Objevíte perly Cartageny, historickou Murcii a užijete si plavbu lagunou,“ vyzdvihuje průvodkyně Iva.

Žhavé slunce, azurová voda, léčivé bahno

Vydáme se na ostrov Isla del Ciervo, kde si dopřejete relaxaci a léčivé účinky místního bahna. Díky výhodné poloze hotelu vyzkoušíte v jeden den koupání ve Středozemním moři i Mar Menor.

Vyzkoušejte léčivé bahno z „Mrtvého moře“Vyzkoušejte léčivé bahno z „Mrtvého moře“

Během výletu navštívíme také proslulé Charcas de la Salinas, což jsou malá jezírka s léčivým bahnem, která jsou pokládána za největší přírodní bahenní lázně v Evropě. Těch využijeme pro naši bahenní kúru, a kdo nebude mít zájem, může se koupat v „Mrtvém moři“ a pozorovat růžové plameňáky. 

Historická Cartagena

S milovníky památek vyrazíme do Cartageny, kde uvidíte výhledy z vrchu Concepción, římské divadlo a ochutnáte místní specialitu café asiático. Vystoupáme panoramatickým výtahem na vrchol Concepción, kde Hasdrubal Sličný založil před více než 2000 lety Nové Kartágo – Qart Hadašt. 

Navštívíme pozůstatky středověké pevnosti Castillo de la Concepción a z výšky si prohlédneme jak vojenský, tak civilní přístav města.

Ruiny římského amfiteátru v historické CartageněRuiny římského amfiteátru v historické Cartageně

Plavba lodí lagunou Mar Menor

Pohled na nádherně azurově modrou hladinu moře snad nikdy neomrzí. Lodí se budete moci vydat na otevřené moře, kde se vám naskytne úchvatný výhled na pevninský rukáv La Manga, rozdělující Mar Menor od Středozemního moře.

Závěrečnou tečkou pak bude ochutnávka lahodného a velmi zdravého nápoje horchata z tygřích ořechů – tradiční specialita z nedaleké Valencie. Tygří ořechy ovšem ořechy nejsou, jsou to hlízy, které se vytvářejí na kořenech šáchoru jedlého. 

Horchata podávaná v létě s ledemHorchata podávaná v létě s ledem

Vydejte se s námi RELAXOVAT NA PLÁŽE LA MANGY + CARTAGENA + BAHENNÍ LÁZNĚ MAR MENOR. Budete mít možnost nejen poznat neznámé kouty světa, ale také sami sebe.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024