Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Malebné pobřeží jezera Lago di Garda, procházka po střeše katedrály v Miláně, pravé gelato… Vyrazte za skrytými perlami Itálie!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 6. 2. 2024 | Přečteno: 803x
Téma: Novinka, Itálie

Projděte se uličkami Verony, po Juliině balkonu, idylických březích Gardského jezera v Sirmione nebo rovnou po střeše katedrály Duomo di Milano, odkud je překrásný výhled na okolí. Vydejte se s námi na nový zájezd, kde zažijete To nejlepší z Milána + OPERU VE VERONĚ + SIRMIONE U LAGO DI GARDA.

To nejlepší z Milána + OPERA VE VERONĚ + SIRMIONE U LAGO DI GARDATo nejlepší z Milána + OPERA VE VERONĚ + SIRMIONE U LAGO DI GARDA

Zájezd plný skrytých klenotů Itálie pro vás připravila zkušená průvodkyně Hana Suchánková s expertkou Danielou Lukovicsovou.

„Objevíte skvosty milánské architektury i slavný operní dům. Můžete si dopřát divadelní zážitek z Areny di Verona a ochutnat skvělou kuchyni,“ láká průvodkyně Hana.

Gotický skvost – Katedrála Narození Panny Marie

Společně se vypravíme ke katedrále Narození Panny Marie neboli Duomo di Milano. Tato architektonická perla se vyznačuje svými majestátními rozměry a detailně propracovanou gotickou architekturou, která vytváří dojem nebeského monumentu.

Skvostný interiér Duomo di MilanoSkvostný interiér Duomo di Milano

Při vstupu dovnitř vás oslní vznešená atmosféra – zdobená skleněná okna, fresky a nádherné oltáře. Kromě interiérů se budete moci projít po střeše katedrály, odkud je překrásný výhled na okolí. 

Pobřeží jezera Lago di Garda 

Navštívíme kouzelné městečko Sirmione u břehů Lago di Garda, které si získalo srdce mnoha Italů. Při procházce jeho historickým centrem vás okouzlí dominantní památka – Castello Scaligero. Tento hrad, vystavěný ve 13. století, sloužil jako obranná pevnost a symbol moci Scaligerovců. Jeho hradby a věže nabízejí dechberoucí výhledy na azurové jezero Garda a okolní krajinu.

Procházka uličkami Sirmione na břehu Lago di GardaProcházka uličkami Sirmione na břehu Lago di Garda

Pro milovníky historie máme připravenou návštěvu archeologického naleziště Grotte di Catullo, kde můžete prozkoumat ruiny starořímské vily z 1. století př. n. l., která odhaluje nádheru a bohatství římského života. A pokud byste si chtěli odpočinout, můžete vyrazit na lodičku nebo se rovnou v jezeře Lago di Garda vykoupat.

Zamíříme do historické Verony

Vydáme se k jednomu z nejslavnějších skvostů Verony – k historické Areně di Verona. Tento římský amfiteátr, bezesporu klenot antického stavitelského umění, původně hostil gladiátorské zápasy. V současnosti je ale proslulý svými operními představeními pod širým nebem.

Zájemci mohou navštívit operní představení v amfiteátru Arena di VeronaZájemci mohou navštívit operní představení v amfiteátru Arena di Verona

Kromě toho se ve Veroně zastavíme u Casa di Giulietta neboli Juliina domu s balkonem, který tu stojí jako symbol slavné Shakespearovské tragédie Romeo a Julie. Zamíříme ke kamennému mostu přes řeku Adiže Ponte Pietra nebo na trhové náměstí Piazza delle Erbe obklopené barevnými budovami a historickými památkami.

V Itálii také ochutnáte vyhlášenou pizzu a pravé italské gelato, které si rozhodně nesmíte nechat ujít. Vydejte se zažít To nejlepší z Milána + OPERU VE VERONĚ + SIRMIONE U LAGO DI GARDA s průvodkyní, která se vyzná jako místní.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024