Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

RECENZE ROMANY Z NASKOKVKUCHYNI.CZ: Moje dojemné prázdniny v Římě... poprvé s cestovkou i manželem

Autor: Romana Böhmová, Radynacestu.cz | Vydáno: 7. 9. 2022 | Přečteno: 1803x
Téma: Recenze, Řím, Ambasador

Řím je jednou z mých nejoblíbenějších evropských destinací a v dubnu jsme se tam s mým manželem poprvé podívali společně. Na tuto cestu jsme dostali pozvání od cestovní kanceláře Radynacestu.cz, se kterou jsme se domluvili už před více jak dvěma lety, ale pak přišla pandemie... A já jsem tak strašně vděčná, že nám to nakonec vyšlo! Byly to totiž nádherné čtyři dny v Římě. 

Foodblogerka Romana na Svatopetrském náměstíFoodblogerka Romana na Svatopetrském náměstí

Ty nejlepší věci v životě se obvykle dějí náhodou, a tak když mi napsali z Radynacestu.cz, jestli mě pořád ještě nepřešla chuť cestovat a co bych řekla na Řím, dlouho jsem se nerozmýšlela. Nebyla to moje premiéra, ale některá místa a zážitky byly i pro mě úplně nové. 

Nejmilejší místo v Římě Fontána čtyř řek... A ano, dá se vyfotit i téměř bez lidí!Nejmilejší místo v Římě Fontána čtyř řek... A ano, dá se vyfotit i téměř bez lidí!

To neplatí o fontáně di Trevi. Neznám asi nikoho, kdo by byl v Římě a nezamiloval si JI. A i když je zde na tak malém místě asi tak milión lidí, je to pořád mé nejmilovanější místo v Římě. Jen tak si sednout, dívat se na proudící vodu a užívat si to... I to jsme stihli.

Průvodkyně Hanka Suchánková to s cestovateli umí.Průvodkyně Hanka Suchánková to s cestovateli umí.

Naší průvodkyní zájezdem byla Hanka Suchánková. Naprosto úžasná profesionálka, která pro nás zařídila první poslední. Navíc nám ukázala místa, která bychom sami asi ani nehledali... Znáte třeba Via dei Fori Imperiali?

Řím je plný tajemných uliček a zákoutí s výjimečnou atmosférou.Řím je plný tajemných uliček a zákoutí s výjimečnou atmosférou.

Při první návštěvě Říma jsem ulici nějakým záhadným způsobem minula. Ale tentokrát jsme cestou z Kapitolu kolem památky Forum Romanum sešli přímo na ni. Podél uličky lze obdivovat antické památky nebo si užívat ruch velkoměsta.

My jsme tam byli zrovna ve chvíli, kdy se zde rozezněl zvuk elektrických houslí, a já byla tak neskutečně dojatá tou atmosférou, že jsem měla slzy na krajíčku a říkala jsem si, že přesně pro tyto chvíle stojí za to žít.

Itálie pro muže aneb Když vezmete manžela do Itálie, dovolte mu fotbal.Itálie pro muže aneb Když vezmete manžela do Itálie, dovolte mu fotbal.

S manželem jsem se do Říma podívala poprvé. A když já jsem si mohla plnit přání, jedno jsem chtěla splnit i jemu. Mimo program jsme si odskočili fandit na stadion. Kdykoliv se totiž od skupiny můžete odpojit a udělat si svůj program

Koloseum je fascinující místo.Koloseum je fascinující místo.

Většinu času se vám ale nebude chtít „trhat partu“. Za čtyři dny s průvodcem totiž stihnete všechna důležitá místa, od Andělského hradu přes Koloseum a Forum Romanum až po Pantheon. Zároveň se ale dozvíte něco o Italech, ochutnáte všechny možné speciality a nakoupíte třeba na místní tržnici. 

Celé mé povídání o cestě do Říma s Radynacestu.cz, a především tipy, jaká místa byste při svých „prázdninách v Římě“ neměli vynechat, a samozřejmě i tipy, co tam ochutnat, najdete na mém Blogu

Fotka s Andělským hradem je nutností.Fotka s Andělským hradem je nutností.

Pokud chcete za pár dní zažít opravdovou atmosféru Říma, navštívit spoustu památek a ještě se dozvědět spoustu informací, určitě využijte služeb této cestovní kanceláře. My s manželem už máme vyhlídnuty i další zájezdy, třeba za Harrym Potterem do Londýna.

V červnovém magazínu Na skok v kuchyni pak najdete další 3 mé vysněné cesty třeba jako další inspiraci i pro vás. 

A co říct na závěr? Musím přiznat, že i když opravdu rádi cestujeme na vlastní pěst, moc se nám s CK Radynacestu.cz v Itálii líbilo a nejen proto, ale pro všechnu mou lásku k cestování a novým výzvám, jsem se rozhodla stát se ambasadorem téhle milé cestovky. 

Dokážete velké věci – poznávejte svět, poznávejte sebe!

Romana Böhmová

Romana BöhmováAmbasador Radynacestu.cz

Autorka blogu Naskokvkuchyni.cz, maminka Vojty a milovnice kosmetiky


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024