Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

PŘIVÍTEJTE JARO NETRADIČNĚ: Top 5 míst, kam vyrazit na Velikonoce

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 16. 1. 2024 | Přečteno: 958x
Téma: Velikonoce, Tipy

Jaro pomalu klepe na dveře a s ním i pár dnů velikonočního volna. Tím se nabízí skvělá příležitost vypnout, zapomenout na běžný shon a pozitivně se naladit… A co vám dodá nejvíce energie a skvělé nálady? Poznávání nových míst a nových tradic! Vybrali jsme pro vás 5 destinací, kam vyrazit na Velikonoce.

Vyhlídková plavba po řece SeiněVyhlídková plavba po řece Seině

1. Prozkoumejte Washington D.C. a New York

Toužíte vidět nejvýznamnější americké symboly? Prožijte 7 nezapomenutelných dní na cestě za ikonickými místy Washingtonu a New Yorku s průvodkyní Magdalénou Jurczygovou.

„Budete stát tváří v tvář Bílému domu, prohlédnete si Kapitol a památníky amerických prezidentů,“ láká průvodkyně Magdaléna. 

Socha SvobodySocha Svobody

Lodí se projedete k soše Svobody, vychutnáte si Wall Street nebo Broadway, výhledy na Manhattan či Brooklyn i atmosféru Čínské čtvrti. A užijete si nákupy v outletech. 

Zažijte Ameriku a objevujte Washington i New York v jednom na našem zájezdu To nejlepší z Washingtonu D.C. + NEW YORK + NÁKUPY.

2. Francouzská romantika naživo

Zámecké zahrady a přepychové komnaty Vaux-le-Vicomte a Fontainebleau, umělecká atmosféra Montmartru a malebný ostrov Cité s katedrálou Notre-Dame… Objevte i místa, o kterých se běžně nepíše

Okolo zámku Vaux-le-Vicomte najdete okouzlující zahradyOkolo zámku Vaux-le-Vicomte najdete okouzlující zahrady

V Paříži si užijeme romantickou plavbu po Seině. Z paluby lodě se nabízí nevšední pohled na většinu pařížských památek včetně Eiffelovy věže. Při našich toulkách nevynecháme ani čtvrť intelektuálů – Latinskou čtvrť. Budeme se toulat ulicemi Paříže a vychutnávat si pravou Francouzskou atmosféru. Procházkou malebnými uličkami nevynecháme ani náměstí malířů Place du Tertre či slavný kabaret Moulin Rouge.

Za královskými zážitky můžete vyrazit na našem zájezdu To nejlepší z Paříže + FONTAINEBLEAU + VAUX-LE-VICOMTE.

3. Po stopách Harryho Pottera

Zažijte dobrodružství ve studiích Warner Bros., kde vznikl Harry Potter. Uvidíte zázemí natáčení, modely a nadpřirozené bytosti, které se ve filmech objevily. Uvidíte i katedrálu svatého Pavla a Millenium Bridge, který ve filmu zničili Smrtijedi.

Warner Bros. studioWarner Bros. studio

Vydáme se k Lambeth Bridge, na kterém se proháněl Harry v doubledeckeru, a dalším místům, která stojí za to vidět – Houses of Parliament, Big Ben, Westminster Abbey a Buckingham Palace. Na třídě Whitehall zhlédneme sídlo britského premiéra Downing Street, Horse Guards a Scotland Yard (ve filmu Ministerstvo kouzel) a Trafalgar Square. 

Během programu zažijete projížďku dvoupatrovým londýnským autobusem – doubledeckerem. Zájezd po stopách Harryho Pottera je skvělý pro rodiny s dětmi.

Objevte kouzelnický svět Harryho Pottera na zájezdu To nejlepší z Londýna + HARRY POTTER + OXFORD.

4. Krásy turecké metropole i život místních obyvatel

Dopřejte si Orient, na který se nezapomíná. Průvodkyně Lenka Unzeitigová, která je v Turecku jako doma, vás vezme do Istanbulu. „Společně zavítáme do jedné z vyhlášených čtvrtí, do Kumkapi, kde si užijeme atmosféru pravého nočního Istanbulu při výtečné večeři v tomto autentickém prostředí,“ zmiňuje Lenka.

Hagia Sofia, IstanbulHagia Sofia, Istanbul

Vyrazíte za poznáním starověké Konstantinopole, na Sultanahmet, kde jako první navštívíte jednu z nejobdivovanějších dominant Istanbulu – „Modrou mešitu“ sultána Ahmeta I. se šesti minarety

A jako perličku navrch přidáme návštěvu ostrova Büyükada, největšího z Princových ostrovů, který vás i přes svou skromnou rozlohu (pouhých 5,4 km²) okouzlí neopakovatelnou atmosférou tureckého venkova.

Dopřejte si orientální zážitky na zájezdu To nejlepší z Istanbulu + PRINCOVY OSTROVY + BURSA.

5. Skryté perly Amsterdamu

V Amsterdamu je toho tolik co vidět. Plovoucí květinový trh na kanále Singel, nejkrásnější zahrady Evropy či nizozemská muzea, která skrývají různé záhady a spoustu dalších míst. Naše průvodkyně Lenka Drastichová vám třeba prozradí tajuplný příběh domu Anny Frankové.

Projdete se po areálu Keukenhof, který hýří neuvěřitelnými barvami. Můžete tady obdivovat miliony rozkvetlých tulipánů, orchidejí, lilií, narcisů, hyacintů, kosatců, krokusů a dalších květin. Projdete se mezi barevnými záhony, skleníky a vodními plochami.

Poznejte Amsterdam z nové perskepktivy na zájezdu To nejlepší z Amsterdamu + KEUKENHOF.

Květinový ráj KeukenhofKvětinový ráj Keukenhof

Zažijte Velikonoce zcela novým způsobem! Ať už vás láká dobrodružství, odpočinek, ochutnávání netypických velikonočních specialit nebo poznávání nových kultur, neváhejte a vydejte se objevovat nové destinace klidně i během svátečních dní. Koukněte na naše další velikonoční zájezdy.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024