Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

FOTOREPORTÁŽ: Vstupní brána Azorských ostrovů São Miguel na vlastní kůži od Pekelné tlamy až po Pico da Vara

Autor: Gabriela Špurková, Radynacestu.cz | Vydáno: 6. 8. 2024 | Přečteno: 195x
Téma: Fotoreportáž, Azorské ostrovy

Nekonečné výhledy, tisíc odstínů zelené, minimum turistů a příjemné letní teploty s občasným deštíkem na schlazení... To vše nám nabídnul nádherný ostrov São Miguel ze souostroví Azorských ostrovů. Protože můj muž Pavel miluje hory, zvolili jsme zájezd To nejlepší z ostrova São Miguel + TURISTIKA + OCHUTNÁVKA AZORSKÉHO ČAJE s průvodkyní Katkou Kozákovou. Katka zná Azory jako své boty, ale i typově podobnou Madeiru, a navíc mluví portugalsky, což je na ostrovech opravdu výhoda. Jak to celé probíhalo? Mrkněte! 

Naše turistická skupina cestovatelůNaše turistická skupina cestovatelů

Hned první den jsme vyrazili na krásnou túru podél severního pobřeží, kterou jsme zakončili ve vesničce Maia. Cestou jsme prošli údolím, oblastí hortenzií, divokou písečnou pláží, kolem vodopádu, jezírka a řeky. Po příchodu do vesničky nás čekalo první seznámení s azorskou kuchyní v podobě bagety plněné vepřovým masem. Poté už nás čekala prohlídka muzea tabáku a čajové plantáže Gorreana.

Túra po severním pobřeží je lemována hortenziemiTúra po severním pobřeží je lemována hortenziemi

Kde nám opravdu vyšlo nádherné počasí, bylo na túře kolem ikonických malých a velkých lagun. Naše procházka začala u kamenného akvaduktu a pak nás už jen čekaly nádherné výhledy na laguny a jejich okolí.

Naše skvělá průvodkyně Katka Kozáková s vyhlídkou na velké lagunyNaše skvělá průvodkyně Katka Kozáková s vyhlídkou na velké laguny

Průvodkyně Katka u vyhlídky na malé lagunyPrůvodkyně Katka u vyhlídky na malé laguny

Neminuli jsme ani nejznámější vyhlídku – Pekelnou tlamu u velkých lagun, od které jsme se vydali na „hřebenovku“ s neustálým výhledem na laguny. Bylo to prostě parádní!

Nádherný výhled na lagunu AzulNádherný výhled na lagunu Azul

A protože lagun není nikdy dost, vyrážíme na túru k Ohnivému jezeru. Je skvělé, jak se Katka na ostrově vyzná, protože po cestě narážíme jen na pár lidí, a tím pádem nás čeká opravdu nedotčená a divoká příroda. Ze začátku nás čeká prudší stoupání, ale pak se už krásně stezka lemuje kolem levády až k laguně Fogo. Na závěr výletu nás ještě čeká unikátní návštěva vyhlášené místní hospůdky s čepovaným pivkem.

Túra kolem levády k laguně FogoTúra kolem levády k laguně Fogo

Následující den nás čeká příjemná procházka kolem laguny v oblasti Furnas. A čím nás tento den uchvátil? Tímhle!

V geotermální oblasti Furnas se nám připravuje obědV geotermální oblasti Furnas se nám připravuje oběd

Na vlastní oči jsme viděli geotermální činnost, kde se nám zároveň připravoval náš oběd, na který jsme dorazili do městečka Furnas k Tonymu.

V restauraci u Tonyho jsme ochutnali tradiční jídlo - cozidoV restauraci u Tonyho jsme ochutnali tradiční jídlo - cozido

Po vydatném obědě nás čekala botanická zahrada s termálními koupališti, vzhledem k letním teplotám ale nešlo vydržet moc dlouho.

Termální koupaliště v botanické zahraděTermální koupaliště v botanické zahradě

Předposlední den jsme se vydali na plavbu za pozorováním velryb a delfínů. Bohužel se před námi schovávali. Prozkoumali jsme tak alespoň městečko Vila Franca do Campo, odkud se na oceán vyplouvá.

Krásná městská pláž v městečku Vila Franca do CampoKrásná městská pláž v městečku Vila Franca do Campo

Poslední den se vydáváme zdolat nejvyšší horu ostrova Pico da Vara (1105 metrů n. m.), ale bohužel nám nepřálo počasí a musím uznat, že výstup byl náročnější, ale zvládli jsme to všichni! Jsem na nás pyšná!

Vrchol nejvyšší hory ostrovaVrchol nejvyšší hory ostrova

Blíží se náš odlet, dopoledne ještě prozkoumáváme městečko Lagoa, kde se nachází náš hotel. Byla tady příjemná procházka po pobřeží, super restaurace se specializací na ryby a mořské plody, přístav a skvělé přírodní koupaliště, které mnozí z nás vyzkoušeli.

Přístav s restaurací v městečku LagoaPřístav s restaurací v městečku Lagoa

Tak snad zase příště, milé Azorské ostrovy! A vy, pokud máte chuť zažít skutečné dobrodružství, sáhněte po některém ze zájezdů na Azorské ostrovy s CK Radynacestu.cz také. 


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024