Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Dejte přednost velbloudům a ománským zážitkům s vůní kávy a orientu

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 19. 6. 2023 | Přečteno: 741x
Téma: Novinka, Omán

Odpočívejte na plážích, prozkoumejte místní tržiště, poušť i oázy, obohaťte se poznáním kulturních tradic a nechte se omámit vůní ománského kadidla i kávy. Dopřejte si orientální zážitky a Relax na plážích Ománu + ZTRACENÉ POUŠTNÍ MĚSTO + OÁZA WÁDÍ DARBAT

Ománské pobřeží plné písečných plážíOmánské pobřeží plné písečných pláží 

Zájezd plný slunce a odpočinku i objevování a dobrodružství přichystaly průvodkyně Simona Chromá se specialistkou Veronikou Bendovou. „Omán získává v posledních letech na popularitě, a proto ani v naší nabídce nesmí chybět,“ říká k prvotnímu impulzu právě Veronika.

Džípem v poušti Rub al-ChálíDžípem v poušti Rub al-Chálí

Jejím slovům o oblibě Ománu se nelze divit, protože tato orientální perla skýtá nepřeberné množství zážitků. A na které se můžete těšit? „Region Salalah v jižním Ománu je oblíbený pro své bílé písečné pláže, k relaxu jako stvořené. Kromě odpočinku u Arabského moře čeká cestovatele orient se vším všudy, od typické kuchyně, kultury přes zelené oázy v poušti, kterou projedou v džípech. Bude toho opravdu hodně a všechno stojí za to!“ doplňuje Veronika. 

Ománské tržiště s typickými orientálními výrobkyOmánské tržiště s typickými orientálními výrobky

Nabízí se například zážitková plavba lodí podél pobřeží s pozorováním delfínů nebo průzkum hlavního města Salalah s návštěvou sultánské mešity. Budete u sklizně tropického ovoce, seznámíte se s tradicí kadidla a navštívíte typické tržiště s orientálními parfémy, vonnými esencemi i šátky z kašmíru. 

Ubar, město dávno zaváté pískemUbar, město dávno zaváté pískem

Můžete celé dny odpočívat na pláži nebo se s průvodkyní vydat za dobrodružstvím. Na džípech brázdit písečné duny jedné z největších pouští světa Rub al-Chálí. Kolem kadidlovníkových plantáží, velbloudí farmy až do města Ubar, dávno ztraceného v písku. Uvidíte horské prameny, navštívíte rybí trh, setkáte se s rybáři v přístavu i s historií v rezidenci někdejšího provinčního guvernéra. 

Ománští velbloudi v pouštní oázeOmánští velbloudi v pouštní oáze

Prozkoumáte jeskyně i mušličkovou pláž, ochutnáte čerstvé datle, dary moře i kávu. Budete potkávat velbloudy, kteří tady mají všude přednost. Vydáte se do údolí Wádí Darbat, do zelené oázy s vodopády a malými jezírky, a ohromí vás výhledy na divoké útesové pobřeží.

Lenošte na pláži a sbírejte gurmánské i dobrodružné zážitky. Dopřejte si Relax na plážích Ománu + ZTRACENÉ POUŠTNÍ MĚSTO + OÁZA WÁDÍ DARBAT a poznávejte svět i sebe!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024