Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Palmová oáza, hlubiny Rudého moře, pouštní království i arabský svět. Poznávejte Jordánsko a Saúdskou Arábii na vlastní kůži!

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 26. 7. 2024 | Přečteno: 1467x
Téma: Novinka, Saudská Arábie, Jordánsko

Projděte se palmovou oázou v údolí Al-Dísa, ponořte se do hlubin Rudého moře ke korálovým útesům a ochutnejte typické pokrmy. Průvodkyně Katarína Maruškinová pro vás připravila novinku! Zájezd do Jordánska a Saúdské Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI.

Palmová oáza Al UlaPalmová oáza Al Ula

„Kromě šnorchlování se budeme věnovat perlám starověku. Poznáte pouštní město v oáze Al Ula a vyrazíme po stopách Nabatejců do Hegry, kde si prohlédneme unikátní hrobky a skalní nápisy,“ popisuje průvodkyně Katarína Maruškinová, která si pro vás nachystala zajímavý program na 8 dní.

Saúdský div přírody – údolí Al-Dísa s oázou zaujme milovníky přírody

Projdete se údolím Al-Dísa, kde vás okouzlí skalní útvary a výhled na jedinečné jezero Al-Rays, obklopené palmovým hájem. Tato přírodní oblast vyniká skalními převisy, pískovcovými formacemi připomínajícími sloupy a vnitřní palmovou oázou.

Dechberoucí kaňon Al-Dísa v Saúdské ArábiiDechberoucí kaňon Al-Dísa v Saúdské Arábii

Prohlédnete si hrobky a skalní nápisy. Vyrazíte po stopách Nabatejců

Vydáte se do starověké Hegry, města, které bylo Nabatejci vytesáno do skály podobně jako jordánská Petra a které právem patří k pokladům UNESCO. Během cesty spatříte největší hrobku Lihjána známou jako Opuštěný hrad. Uvidíte také vzácné nabatejské skalní nápisy, hrobky vytesané do skály a místnost určenou k ceremoniálním účelům. Celá oblast je bohatá na fascinující pískovcové útvary. Spatříte i nejvýznamnější Sloní skálu charakteristickou svým tvarem.

Večerní magická atmosféra u hrobek v HegřeVečerní magická atmosféra u hrobek v Hegře

„Podíváme se do oázy Al Ula, kde z vyhlídky uvidíme stejnojmenné pouštní město postavené z vepřovic. Tato vyhlídka nás přenese do období starověku, kdy byla oáza centrem arabského království Lihján a město bylo známé pod názvem Dadan,“ vyzdvihuje Katarína.

U jedné z akabských pláží bude prostor i na šnorchlování v Rudém moři

Rudé moře je bohaté na podmořský život, proto je v Akabě možné mimo jiné i šnorchlování kolem korálových útesů. Můžete pozorovat spoustu barevných rybiček okolo sebe, a to si rozhodně zamilujete.

Podvodní království Rudého mořePodvodní království Rudého moře

Prožijte dechberoucí orientální zážitky v Jordánsku a Saúdské Arábii na vlastní kůži! Průvodkyně Katarína vám během zájezdu do Jordánska a Saúdské Arábie + PERLY NABATEJCŮ + KOUPÁNÍ V MRTVÉM A RUDÉM MOŘI ukáže místní poklady a prozradí spoustu zajímavostí, o kterých se jen tak někde nepíše.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024