Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Vydejte se do kráteru sopky, poznejte kreolskou duši místních i exotická zvířata a rostliny. Objevte ostrovní perly Mauricia

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 29. 6. 2024 | Přečteno: 2704x
Téma: Novinka, Mauricius

Průvodkyně Vladimíra Svitáková pro vás oprášila zájezd na ostrov Mauricius a Réunion a do programu zařadila i něco zbrusu nového! „Nevynecháme sopky, největší vodní dílo ostrova či národní park plný exotických rostlin a zvířat. Nasajeme atmosféru pravého zdejšího života,“ vyzdvihuje Vladimíra některé z nevšedních ostrovních zážitků. 

Mauricius vás pohltí svou divokostí i nádhernými klidnými plážemiMauricius vás pohltí svou divokostí i nádhernými klidnými plážemi

13 dnů na sopečných ostrovech a každý den nový zážitek… Průvodkyně Vladimíra Svitáková a specialistka Radmila Šopfová připravily nabitý program, na kterém zažijete Mauricius a divoký Réunion na vlastní kůži.

Vydáme se za nejzajímavějšími úkazy ostrova

Sopka Trou aux Cerfs, která se tyčí přibližně 600 metrů nad mořem, nabízí úchvatný pohled na celý ostrov. Během procházky kolem kráteru si můžete vychutnat neuvěřitelné panoramatické výhledy z vrcholu sopky.

Prozkoumáme aktivní vulkán Piton de la Fournaise. Díky svým předvídatelným erupcím je bezpečný, a my tak můžeme směle do kráteru. Poté sejdeme ve stopách lávy až k zázračnému kostelíku.

Aktivní sopka Piton de la Fournaise stojí za návštěvuAktivní sopka Piton de la Fournaise stojí za návštěvu

„Slavným kostelíkem Notre Dame des Laves se v 70. letech minulého století prohnal proud lávy po ničivé erupci. Jako zázrakem se proud před kostelem rozpojil a za kostelem zase spojil, svatostánek tak zůstal nedotčen,“ dodává Vladimíra jednu ze zdejších zajímavostí.

Park plný exotických rostlin a zvířat

Milovníci přírody si užijí i největší národní park na území ostrova Black River Gorges. Rozkládá se na ploše skoro sedmi tisíc hektarů a je domovem obrovského množství endemitní flóry i fauny. 

Mauricijské želvy dosahují obrovských rozměrůMauricijské želvy dosahují obrovských rozměrů

Jednou z dalších zastávek bude přírodní park La Vanille Réserve des Mascareignes, kde uvidíte palmy a banánovníky, obrovské bambusy a množství zvířat. Mají tady zhruba dva tisíce krokodýlů nilských a více než tisíc obřích želv. Za zmínku stojí i insektárium s rozsáhlou sbírkou hmyzu, která čítá na 23 000 druhů, nebo muzeum vyhynulého ptáka dodo

Vyrazíme za místními a poznáme jejich kulturu

Bývalé hlavní město ostrova St-Denis na první pohled působí velice francouzským dojmem. Je plné obchůdků, kavárniček a bister, ale kdo pronikne do života místních hlouběji, objeví jejich kreolskou duši, nespoutanou atmosféru a neuvěřitelnou architekturu. Překvapí vás kreolské rezidence a paláce, sakrální stavby i výborná káva.

Bronzová děla na nábřeží v Saint-DenisBronzová děla na nábřeží v Saint-Denis

„Během zájezdu vám prozradím spoustu dalších zajímavostí, doporučím, co rozhodně ochutnat a ukážu divokost ostrovů i klid zdejších pláží,“ zmiňuje průvodkyně Vladimíra, která má ostrovy projité skrz na skrz. Poznejte To nejlepší z ostrova Mauricius + DIVOKÝ RÉUNION + TROPICKÉ PLÁŽE S KOUPÁNÍM.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024