Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Prozkoumejte střední Portugalsko z nejvyššího bodu… Starobylé Piódão s břidlicovými domky i říční pláž v ledovcovém údolí

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 17. 6. 2024 | Přečteno: 2561x
Téma: Novinka, Portugalsko

„Rozhlédněte se z nejvyššího bodu Portugalska, ochutnejte ovčí sýr a projděte se uličkami horských vesniček,“ láká průvodkyně Sandra Carina Ribeiro Rychtaríková na nový zájezd do Přírody středního Portugalska + STAROBYLÉ HORSKÉ VESNICE + NÁVŠTĚVA OVČÍ FARMY.

Křišťálově čistá voda řeky Loriga pramenící vysoko v horáchKřišťálově čistá voda řeky Loriga pramenící vysoko v horách

Šestidenní zájezd plný skrytých klenotů Portugalska pro vás připravila zkušená průvodkyně Sandra Carina Ribeiro Rychtaríková společně s expertkou na střední Portugalsko Katarínou Gecelovskou.

Chráněná krajinná oblast Serra do Açor

Navštívíme vesničku Piódão, která je skutečným historickým pokladem Portugalska. Tato malebná osada vás přenese do jiného století díky svým hnědým břidlicovým domům a střechám s typicky modře natřenými okny a dveřmi

„Díky své poloze bylo Piódão ještě do 20. století dostupné jen na koni nebo pěšky, a tak si izolací zachovalo svou autentickou tvář dodnes,“ doplňuje Sandra jednu ze zajímavostí tohoto místa.

Piódão –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jedna z 12 historických vesnic PortugalskaPiódão –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ jedna z 12 historických vesnic Portugalska

Procházením úzkých uliček a zákoutí se dostaneme k hlavnímu farnímu kostelu, který svou bílou barvou a válcovými stěnami vystupuje nad tmavými domky jako maják. Cestou se nám naskytnou také nádherné výhledy na okolní hory, které svou nesmírně krásnou zelení jakoby objímaly celou vesničku.

Vesnička Loriga s říční pláží

Vydáme se do Lorigy, často přezdívané jako portugalské Švýcarsko. Tato pohádková vesnička leží v ledovcovém údolí, obklopena horami pokrytými sněhem a bujnou vegetací. Hlavní atrakcí Lorigy je říční pláž. Čistá a průzračná voda stejnojmenné řeky pramení v horách a protéká nádhernou a divokou přírodou.

Poté se přesuneme na nejvyšší bod pevninského Portugalska, 1 993 metrů vysokou horu Torre, odkud budeme obdivovat úžasné výhledy na okolí.

Pohled na nejvyšší bod pevninského PortugalskaPohled na nejvyšší bod pevninského Portugalska

Výroba ovčího sýru a život pastevců

„Čeká vás exkurze na ovčí farmu, kde se seznámíme se životem a prací zdejších farmářů,“ vyzdvihuje Sandra jeden z netradičních zážitků na zájezdu.

Poznáte celý proces výroby místního sýra Serra da Estrela přímo od pastevců. Uvidíte pastýře a ovce v harmonii s přírodou a nakonec tento královský sýr spolu s domácím medem a místním vínem ochutnáte.

Poznejte práci na ovčí farmě uprostřed horské přírody Serra da EstrelaPoznejte práci na ovčí farmě uprostřed horské přírody Serra da Estrela

Nechte se pohltit Přírodou středního Portugalska + STAROBYLÝMI HORSKÝMI VESNICEMI + NÁVŠTĚVOU OVČÍ FARMY a zažijete skutečnou atmosféru tohoto místa.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024