Pohádkově klidné a zároveň divoké… Takové jsou Azorské ostrovy. Jejich největším pokladem je příroda a vřelá povaha místních lidí. A abyste to i vy mohli zažít, máme pro vás rovnou dva nové zájezdy na ostrov São Miguel. Na největší a nejživější ostrov v Azorském souostroví vás vezme průvodkyně Kateřina Kozáková.
Vyhlídka nad kalderou Sete Cidades na ostrově São Miguel
Skrytá místa ostrova São Miguel pro vás osobně prozkoumal majitel naší cestovní kanceláře Martin Šimek, aby si ověřil, jestli tady nečekají davy turistů.
„Vydal jsem se na ostrov São Miguel, který si mě získal hned první den i přes své divoké počasí, jež se tady mění z minuty na minutu. Na ostrově najdete zatopené krátery sopek tvořící sladkovodní jezírka, čajové plantáže, lávové jeskyně a spoustu dalších přírodních zajímavostí,“ popisuje Martin. Koukněte se na jeho zážitky z cesty.
Nezkrotná příroda v laguně Furnas v obci Povoação
Malebné scenérie sopečných kráterů, koupání v termálních pramenech i velryby
Průvodkyně Kateřina Kozáková vás vezme do samého srdce ostrova São Miguel, do oblasti Lagoa das Sete Cidades, kde se ukrývá jedna z nejúchvatnějších scenérií na Azorách.
Prozkoumáte také kuriozity v oblasti Furnas a vyzkoušíte termální bazén, který je naplněný vulkanickou vodou z horkých pramenů o stálé teplotě 40 °C. Voda je bohatá na železo a další minerály, které jsou podle místních tradic prospěšné pro fyzické i duševní zdraví.
Martin Šimek na termálním koupališti Terra Nostra Park – Furnas
„A pokud budete chtít, můžete vyrazit na otevřený oceán pozorovat velryby a delfíny nebo se plavit na ostrůvek Ilhéu. Šance vidět kytovce je tu vysoká, a když se plavba povede, je to jeden z nejkrásnějších zážitků, jaký si můžete z Azorských ostrovů odvézt,“ láká průvodkyně Katka.
To všechno můžete zažít na zájezdu To nejlepší z ostrova São Miguel + TURISTIKA + OCHUTNÁVKA AZORSKÉHO ČAJE.
Guláš zakopaný do země a tajemné chodby vulkanických jeskyní Terceiry
Dali byste si oběd z hrnce vytaženého přímo ze země? Furnaská kuchyně je atrakcí sama o sobě. Vynalézavost místních domorodců se zasloužila o vznik slavné tradice: furnaského guláše (neboli Cozido das Furnas). Směs masa a zeleniny se připravuje tak, že se zakopává do země a nechává se pomalu uvařit pomocí geotermální energie.
Vaření jídla Cozido das Furnas v horké sopečné půdě
Náš druhý zájezd však nemíří pouze za klenoty ostrova São Miguel, ale také na ostrov Terceira, kde vás čeká průzkum lávových jeskyní i gurmánské speciality.
„Terceira je vyhlášená svou gastronomií. Sýry, čerstvé klobásky, domácí chleba, vynikající hovězí maso a samozřejmě dobré víno, to si nemůžeme nechat ujít. Zavítáme do jedné z regionálních restaurací a ochutnáme to nejlepší z místní kuchyně,“ popisuje průvodkyně Katka.
Poznejte To nejlepší z ostrovů São Miguel a Terceira + TURISTIKA + AZORSKÁ GASTRONOMIE.
Přílipky – oblíbená azorská specialita
Chtěli byste si vychutnat pravou atmosféru Portugalska? Doporučujeme navštívit méně známé lokality, o kterých se běžně nepíše. Zamiřte za exotickou krásou Azorů. Nadpozemskou oázu nebeského klidu na ostrově São Miguel si zamilujete na první pohled.