Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Obrův chodník, atmosféra dávných dob a prehistorický kamenný kruh v hrabství Down. Severní Irsko vám vezme dech

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 24. 6. 2024 | Přečteno: 2366x
Téma: Novinka, Blog, Irsko

Projděte se po lanovém mostě přes útesy, třistaletou stromovou alejí a nakoukněte do zámku proslaveného seriálem Hra o trůny. Poznejte během 6 nabitých dní Severní Irsko + OBRŮV CHODNÍK + ZÁHADNÉ MEGALITY V KRAJINĚ VŘESOVIŠŤ.

Působivé skalní varhany – Giant's Causeway (Obrův chodník)Působivé skalní varhany – Giant's Causeway (Obrův chodník)

„Odhalíte tajemství magických kamenů i krajiny vřesovišť a uvidíte místa, která vám rozhodně vezmou dech,“ láká průvodce Ján Zubo na nový zájezd Severním Irskem.

Unikátní útvar Obrův chodník i jedinečný lanový most Carrick-a-Rede

Projdeme se třistaletou stromovou alejí Dark Hedges, proslulou díky seriálu Hra o trůny, až ke geologickému útvaru Giant's Causeway neboli Obrovu chodníku. Tato čedičová oblast, vzniklá prehistorickou sopečnou erupcí, je tvořena skalními varhanami připomínajícími včelí plástve. Dnes ji můžete najít na seznamu světového přírodního dědictví UNESCO.

Lanový most Carrick-a-Rede Rope BridgeLanový most Carrick-a-Rede Rope Bridge

Nedaleko Obrova chodníku se nachází panoramatická pěšina po útesech s populárním lanovým mostem Carrick-a-Rede Rope Bridge. Most, visící téměř 30 metrů nad vlnami Atlantiku, vede na skaliska s jedinečným výhledem na úchvatné divoké pobřeží.

Historické prostředí půvabného zámku Castle Ward

Ponoříme se do minulosti a budeme obdivovat architekturu a malebné zahrady zámku Castle Ward. I toto panské sídlo z 18. století jste mohli zahlédnout v seriálu Hra o trůny. Uvidíte bránu do Zimohradu a další natáčecí místa, která vás provedou Západozemím, od Říčních krajů až po bitevní pole.

Castle Ward – jedna z natáčecích lokalit seriálu Hra o trůnyCastle Ward – jedna z natáčecích lokalit seriálu Hra o trůny

Prehistorický kamenný kruh nacházející se v hrabství Down

Ballynoe Stone Circle je kruh stojatých kamenů z období pozdního neolitu až doby bronzové. Je to jedna z mnoha podobných struktur nacházejících se v Britských ostrovech, které fascinují archeology a návštěvníky svou záhadnou atmosférou a historickým významem.

Během zájezdu vám průvodkyně prozradí, co skrývají tajemné kruhy Ballynoe Stone CircleBěhem zájezdu vám průvodkyně prozradí, co skrývají tajemné kruhy Ballynoe Stone Circle

Dorazíme až k Legananny Dolmen – megalitické hrobce na jižním svahu kopce Cratlieve v hrabství Down s krásným výhledem na pohoří Mourne.

Objevte, co skrývá mystické pobřeží, a zažijte Severní Irsko + OBRŮV CHODNÍK + ZÁHADNÉ MEGALITY V KRAJINĚ VŘESOVIŠŤ na vlastní kůži.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024