Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Vyrazte na Špicberky! Zažijete dobrodružnou výpravu za ledními medvědy, tradiční jízdu psím spřežením a trek po ledovci… i pod ním

Autor: Žaneta Kadelová, Radynacestu.cz | Vydáno: 23. 9. 2024 | Přečteno: 442x
Téma: Novinka, Norsko, Špicberky

Toužíte po nevšedním zážitku v panenské přírodě dalekého severu? Vydejte se za zážitky až k severnímu pólu! Vaším parťákem na našem novém zájezdu na Špicberky bude ostřílená průvodkyně Vladimíra Svitáková, která zná každý kout tohoto ledového ráje. 

Špicberská ledová jeskyně hrající barvami – zážitek, který vám vezme dech…Špicberská ledová jeskyně hrající barvami – zážitek, který vám vezme dech…

„Vyrazíte na jízdu psím spřežením polární krajinou. Odhalíte krásu jeskyní pod povrchem ledovců. Na sněžných skútrech se vypravíte do domoviny ledních medvědů. V údolí Bjørndalen spatříte lišky či soby,“ láká na nevšední zážitky průvodkyně Vladimíra Svitáková, která pro vás celý program připravila.

Průzkum ledových jeskyní

Jedním z netypických zážitků je jízda psím spřežením, která tady má dlouhou tradici a je důležitým způsobem dopravy v polárních regionech. První zastávkou bude psinec, kde vás přivítají vaši čtyřnozí společníci. Osvojíte si dovednosti jezdce a při pomalém tempu si užijete dechberoucí polární krajinu.

Jízda psím spřežením působivou polární krajinou ŠpicberkůJízda psím spřežením působivou polární krajinou Špicberků

Naším cílem je ledovec za vysokými horami. Na ledovci si psi odpočinou, zatímco my prozkoumáme podzemní ledové jeskyně s úchvatnými ledovými útvary. Po prohlídce si vychutnáme oběd na povrchu a pak se vydáme zpět.

Adrenalinová jízda na sněžných skútrech

Pro milovníky adrenalinu je tento zájezd jako stvořený! Na sněžném skútru budete brázdit nehostinnou arktickou krajinou, kde vás obklopí nekonečné sněhové pláně, široká údolí a zamrzlé řeky. Jízda na skútru vám umožní přiblížit se k místům, která jsou jinak pro turisty těžko dostupná.

Na sněžných skútrech se vypravíte do domoviny ledních medvědůNa sněžných skútrech se vypravíte do domoviny ledních medvědů

„Dojedeme na zamrzlé moře, až kam nám to podmínky dovolí, a všude kolem nás budete moci pozorovat ledové formace. Při troše štěstí zahlédneme třeba tuleně nebo ledního medvěda, který je králem této ledové krajiny,“ vyzdvihuje Vlaďka.

Trek údolím Bjørndalen

Ačkoliv se údolí Bjørndalen nachází nedaleko města, je známé svou divokou přírodou. Při troše štěstí zahlédnete polární lišku nebo polárního soba špicberského. Po cestě nám místní průvodce bude vyprávět o zdejší fauně, flóře a historii.

Polární sob špicberský – typický zástupce místní ostrovní faunyPolární sob špicberský – typický zástupce místní ostrovní fauny

Jste připraveni na životní dobrodružství? Vyrazte na nezapomenutelný zájezd na Špicberky s průvodkyní Vladimírou a prožijte Arktidu v celé její divoké kráse.

Žaneta Kadelová

Žaneta KadelováExpert Radynacestu.cz

Skrze umění vidíme svět, cestováním ho prožíváme.


Všechny články     Zobrazit zájezdy


Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024