Zájezdy pro cestovatele

Ptejte se nás +420 608 261 719 Po – Čt: 8:30 – 17:00, Pá: 8:30 – 16:00

NOVINKA: Pozorujte divoká zvířata i polární záři, zahřejte svou duši ledovou krásou zimního Grónska!

Autor: Jana Sobíšková, Radynacestu.cz | Vydáno: 10. 7. 2023 | Přečteno: 2659x
Téma: Novinka, Grónsko

Největší ostrov na Zemi skrývá svět drsné i čarokrásné přírody. Odhalte ho s průvodcem Ondřejem Vokatým na zimní výpravě za Tím nejlepším z Grónska + POLÁRNÍ ZÁŘÍ + PLAVBOU LEDOVCOVÝM FJORDEM. Zažijte polární záři i výhledy do ledových krás!

Grónsko, největší ostrov světa plný ledových krásGrónsko, největší ostrov světa plný ledových krás

Ondřej Vokatý je zkušený průvodce a společně se specialistkou Petrou Dorčákovou připravili neodolatelný program.

„Na našem nejnovějším zimním zájezdu do Grónska společně odhalíme tajemství inuitské kultury a ponoříme se do kouzelné arktické divočiny, kde nás čekají impozantní ledovce a fascinující polární záře,“ shrnuje Ondřej, na co se po jeho boku můžete těšit.

Grónský ledový příkrov a kóta 660Grónský ledový příkrov a kóta 660

Vydejte se za poznáním tajemství ledových krás tam, kde polární lišky dávají dobrou noc. Poznáte grónskou vegetaci i život divokých zvířat. Na projížďce tundrou kolem městečka Kangerlussuaq budete pozorovat zajíce nebo soby. Čeká vás expedice na miliony let starou ledovcovou formaci. Na konci grónského ledového příkrovu bude cílem kóta č. 660. Tady vstoupíte na ledové pláně táhnoucí se stovky kilometrů a užijete si nezapomenutelné výhledy.

Pro pozorování polární záře je nejpříhodnější okolí městečka KangerlussuaqPro pozorování polární záře je nejpříhodnější okolí městečka Kangerlussuaq

Polární záři budete pozorovat na tom nejpříhodnějším místě, v naprosté tmě za městečkem Kangerlussuaq. Z magické hry světel vás bude mrazit a zahřeje vás horká grónská káva. 
Ve třetím největším městě Ilulissat spatříte ledovec patřící na seznam UNESCO, navštívíte rybí trh i přístav a k uvítací večeři vás čeká typická místní kuchyně.

Ledovcový fjord se nejlíp prozkoumá z mořeLedovcový fjord se nejlíp prozkoumá z moře

Po dřevěném chodníku si projdete trasu kolem ledovcového fjordu, také chráněné památky UNESCO. Z vyhlídky Nakkaavik si vychutnáte dechberoucí výhledy i nádhernou přírodu.
Pravou krásu ledovcového fjordu pak prozkoumáte přímo z moře. Poplujete mezi ledovými krami. Oslní vás jejich třpytivá krása a dozvíte se mnoho zajímavého.

Rozleťte se za dobrodružstvím a zažijte To nejlepší ze zimního Grónska + POLÁRNÍ ZÁŘI + PLAVBU LEDOVCOVÝM FJORDEM, v malé skupině a s průvodcem, který se vyzná. Poznávejte svět, poznávejte sebe!


Všechny články     Zobrazit zájezdy



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2024