Elly, která má svůj blog Bohyně kuchyně, miluje krom rodiny a vaření také cestování. O možnosti vyjet s námi někam za hranice jsme dumali přes rok. Nakonec jsme vybrali Ellyinu srdcovku – francouzské Švýcarsko. Právě tady si totiž před 16 lety začala se svým manželem. Tenkrát jeli karosou, dnes naším pohodlným busem, a hlavně s průvodcem Jirkou Tomanem, který je provedl místy, kam by se sami nepodívali, a ukázal jim, kam na nejlepší raclette nebo kde vzniká ta pověstná švýcarská čokoláda... Jaké dojmy si Elly odvezla?
Foodblogerka Bohyně kuchyně s manželem
Bohyně kuchyně má doma tři děti. Trhnout se z domácího kolotoče proto není jen tak. Máte to doma podobné? Možná vám to dá trochu přemlouvání, ale vyrazit na cesty bez dětí je skvělá duševní očista a nový impuls pro páry. „Měla jsem strach, že se mi bude stýskat. No, občas se mi zastesklo, ale užila jsem si ten čas naplno,“ říká Elly.
Příprava na cestu do francouzského Švýcarska
Že se s námi cestovatelé vrací na místo, kde byli na první dovolené, není až tak výjimečné. V paměti máme pár, který s námi jezdí každoročně do Provence, dámu, která se s námi do Nice vrátila po 40 letech, nebo pána, který s námi do Neapole vyrazil po neuvěřitelných 60 letech od první návštěvy! Máte také takové místo, které byste ještě minimálně jednou chtěli vidět?
Zpátky ale k Elly a tomu, co ji k zájezdu Francouzské Švýcarsko + MONT BLANC zlákalo: „Když jsem si četla podrobný program, který zahrnuje i návštěvu čokoládovny Maison Cailler v městečku Broc a sýrarny, která vyrábí světoznámý sýr Gruyères, nebylo o čem uvažovat. Tohle je přeci zájezd pro každého milovníka cestování a dobrého jídla,“ vzpomíná.
Jako individuální cestovatelka měla pochopitelně obavy z toho, jak takový organizovaný zájezd bude probíhat: „Dav lidí od památky k památce, úprk, aby se za den stihlo milion míst. Tak tohle u Radynacestu.cz fakt nezažijete,“ vysvětluje svůj omyl a dodává: „My jsme letos navíc měli „štěstí“, dá-li se to tak nazývat, že jsme si mohli všechna místa užít bez tlačenice a hlavy na hlavě. Protože všechny země, všechna místa, kde jsme byli, poznamenalo coronavirové šílenství a turistů bylo všude opravdu výrazně méně než obvykle.“
Raclette na večeři byl vynikající
A protože je Bohyně kuchyně v kuchyni jako doma, zajímaly ji i kulinářské zážitky: „Čekali jsme jich spoustu. Švýcarský sýr a čokoláda jsou vyhlášené po celém světě. Chtěli jsme ochutnat fondue, raclette a rösti. Opět obrovská výhoda, když vyjedete do světa s průvodcem z Radynacestu.cz. Jirka Toman nám přesně řekl, kde ochutnáme raclette podávané tradičním způsobem, zavedl nás do restaurace, kde měli perfektní fondue, prostě nenechal nás tápat,“ chválí si Elly.
Švýcarsko nabízí gastrozážitky na každém rohu
Celou její recenzi si můžete už teď přečíst na blogu BOHYNĚ KUCHYNĚ. Namlsali jsme vás? Pak není nic jednoduššího, než zabrouzdat na aktuální zájezdy a udělat si rezervaci na tu „vaši srdcovku“. Když do poznámky zadáte kód: BOHYNĚ, odečteme vám 5 % z celkové ceny zájezdu.
Nyní navíc zaplatíte zálohu jen 25 %. Ještě 2 měsíce před cestou pak můžete zájezd bezplatně změnit.
Sleva je platná od 28. 8. do 11. 9. 2020. Nelze ji kombinovat s dalšími slevami.