Víte, že…
Na Edinburském hradu straší? Raději si proto u Mary kupte jednu čokoládu do zásoby. Co když potkáte místního bezhlavého bubeníka, který už od roku 1650 bubnuje v hradních komnatách? Možná že má čokoládu rád stejně jako vy…
Raději se rovnou přiznejte. Taky patříte k nevyléčitelným „čokoholikům“? Na touze po čokoládě přece není nic hříšného a v Maryině mléčném baru v Edinburghu to moc dobře vědí. V tropických dnech do horké čokolády přidávají zmrzlinu, která se na čokoládě vznáší jako na lahodném obláčku. A je z toho letní hit!
Maryin mléčný bar (Mary´s Milk Bar) ve skotském Edinburghu je už dlouho v hledáčku zájmu všech turistů, kteří cestují za kulinářskými dobrotami a ze svých cest si nejraději vozí atraktivní zážitky. Co že je do skotské metropole tak láká?
Je to tradiční horká čokoláda, na které se jako na hebounkém obláčku vznáší lahodná zmrzlina. A těch kombinací, kterých s nimi jde vytvářet! Napočítali jsme jich přes třicet. Co byste řekli třeba tmavé horké čokoládě s mořskou solí a pikantní višňovou zmrzlinou nebo bílé horké čokoládě s kardamomem a čokoládovou zmrzlinou?
Mary Hillard nikdy nenechá nic náhodě a ještě než si otevřela svůj široko daleko vyhlášený mléčný bar, zapsala se na první zmrzlinovou univerzitu na světě, Carpigiani Gelato University v italské Bologni (Tahle univerzita skutečně existuje!).
Dnes své cukrářské umění rozehrává v glamour baru jako vytrženém ze čtyřicátých let. Útulný a hravý prostor pomáhá vytvářet dobový nábytek, osvětlení ve tvaru zmrzlinových kornoutů, stylová hudba i dodnes funkční stroj na zmrzlinu starý přes šedesát let.
Bar s tou nejkvalitnější zmrzlinou a čokoládou, který navazuje na tradici populárních britských mléčných barů z dvacátých a šedesátých let, najdete jen pár kroků od jednoho z nejkrásnějších městských hradů na světě.
Dobrou edinburskou chuť!
Adresa: Mary´s Milk Bar, 19 Grassmarket, Edinburgh EH1 2HS
Otevírací doba: Po: Mary odpočívá; Út–Čt: 11:00–18:00 h; Pá–So: 11:00–19:00 h; Ne: 12:00–18:00 h.