Víte, že...
Plněné knedlíčky dim sum vznikly jako malé odpolední jídlo určené pro zahnání hladu u odpoledního čaje.
Gurmáni a fanoušci jídla z celého světa si letos dávají kulinární dostaveníčko v New Yorku. Málokterá restaurace tu v poslední době vzbudila tolik nadšení jako Tim Ho Wan – nejlevnější michelinská restaurace na světě. Ani my jsme si tuto příležitost nemohli nechat ujít a zašli jsme vyzkoušet jejich legendární plněné knedlíčky dim sum.
Hongkongské duo zkušených a pro věc zapálených šéfkuchařů, Mak Kwai Pui a Leung Fai Keung, se rozhodlo otevřít první americkou pobočku svého jednohvězdičkového řetězce ve čtvrti East Village na jižním Manhattanu.
Ano, přesné v té čtvrti, kterou by neměl vynechat nikdo s opravdovým zájmem o jídlo. Díky několika vlnám emigrantů zde můžete ochutnat kuchyně z různých koutů světa. Pokud máte rádi kuchyni s tradicí, kterou doplňuje kreativita, restaurace Tim Ho Wan se stane vaší srdcovkou.
Specialitou podniku jsou knedlíčky dim sum, které připomínají naše kulaté knedlíky. Uvnitř najdete, na co si jen vzpomenete – od vajíčka přes pečené vepřové, kousky kuřete, zeleninu, slaninu až po párky. Knedlíčky vám naservírují v napařovacím košíčku z bambusu, aby vám na stole nevystydly a neokoraly. Pozor, jsou vysoce návykové! Oblibě se mezi hosty těší také hongkongské vaječné koláče, které vypadají jako ty anglické pudinkové.
A co je hlavní, michelinské pokrmy v této elegantní restauraci pořídíte za pět a půl dolaru (asi 139 korun), dokonce i za méně. V Tim Ho Wan můžete vybírat ze šesti druhů prémiových čajů v ceně jediného dolaru a k povzbuzení chuti před jídlem si tu můžete dopřát skleničku dobře vychlazeného kvalitního piva nebo vína – což je v této části New Yorku unikum.