Víte, že...
V londýnské čtvrti Soho najdete rovněž nejstarší londýnskou kavárnu, Maison Bertaux? Delikátní pečivo, zákusky a ovocné koláče této francouzské cukrárny si zamilovala třeba i Nicole Kidman. Adresa: Maison Bertaux, 28 Greek Street, Soho.
V oblasti sladkého již Londýn vyzkoušel a nabídl téměř vše, od žertovných koláčů, přes makronky až po cupcakes. Ale co třeba spojit vše do jednoho jediného dezertu? Jelikož to přišlo Londýňanům jako docela dobrý nápad, mohl tak vzniknout trochu neobvyklý, ale zato velmi lahodný dezert.
Své by vám o tom mohli vyprávět třeba návštěvníci moderní cukrárny Cutter & Squidge (4 Brewer Street, Soho).
Biskie (čtěte bisk-ee) je vždy čerstvý, ručně vyráběný dezert, vytvořený ze sušenky, anglického koláčku (cookie) a sladkého koláče. Je naplněný lahodným krémem, domácím džemem, karamelem či jinými sladkými dobrotami. Obsahuje vždy jen ty nejlepší a nejkvalitnější přírodní ingredience a je bez umělých barviv, aromat a konzervačních látek.
Nový pop-up vedený kreativními cukráři na vás čeká v rezidenci Soho v Brewer Street až do června. Příchutě biskie se řídí nejnovějšími trendy. Ochutnat tak můžete biskie s příchutí matcha čaje, bílé čokolády a malin aj.
Těžko říct, zdali je možné se do biskie zakousnout a přitom se kompletně neumazat, ale vy to určitě zkuste. Hodně štěstí a dobrou chuť.