OD Printemps v Paříži má nové oddělení – dvě patra zasvěcená gurmánským požitkům

Adéla Vavřačová Adéla Vavřačová, Expert Radynacestu.cz Vydáno 2. 3. 2018 • Přečteno 2731x

Zatímco ještě na počátku minulého století se tu na ploše 1 700 m2 nacházely otevřené kuchyně kantýny pro zaměstnance, dnes sedmé patro okupují lahůdky, vybrané delikatesy a ikonické francouzské potraviny a osmému patru vévodí trh s čerstvými potravinami.

Tip pro vás…  

Na gurmánskou cestu za chutěmi celého světa se vydejte do oddělení Lafayette Gourmet obchodního domu Galerie Lafayette.  

Paříže a dobrého jídla není nikdy dost. Tahle kombinace vás zkrátka neomrzí, ať už sem přijíždíte poprvé, nebo podesáté. Dejte si rendez-vous ve znamení chutného jídla a pití s nespočtem malých bister, restaurací a kaváren a poznávejte na vlastním jazyku, jak chutná Francie. Skvělé utišení hladu po celodenním trmácení se po památkách nově nabízí také 7. a 8. podlaží obchodního domu Printemps na Boulevardu Haussmann. 

Pánové, kteří našli zalíbení v luxusní módě, se ocitnou v ráji, vstoupí-li do jedné z nejznámějších filiálek francouzské sítě obchodních domů Printemps – Printemps de l'Homme.  A ti, kteří za ještě větší požitek považují pochutnání si na dobrém jídle, můžou rovnou zamířit do nejvyšších pater budovy, kde se ukrývají ty největší klenoty francouzské gastronomie.

Hoďte pařížský shon za hlavu a na začátek si dejte výběrovou kávu praženou pod značkou Lomi. Vynikající je tu vše, tak se dlouho nerozmýšlejte a kupte si i něco dobrého na zub. My doporučujeme třeba zákusek od Christopha Michalaka, který je ve Francii považován za cukrářskou hvězdu. Proslavila ho zejména záliba v experimentování s chutěmi a hravým balením. 

V 7. patře můžete vybírat z bohaté produkce rodinných firem. V 8. patře si budete připadat jako v pařížské brasserii. Stropní svítidla ve tvaru skleněné koule zavěšené na tyči připomínají ta, která visela v pařížských jídelnách téměř před 150 lety. Židle jsou ze 3 různých století a navozují útulnou atmosféru.

Místní prodejci nabízejí výhradně sezónní produkty. Ty neprodané ale nemizí v odpadu, nýbrž se s pomocí organizace La Tablée des Chefs association dostávají k lidem v nouzi. Dobrým jídlem to tu ale nekončí. Oddělení Printemps du Goût nabízí mnohem víc. Třeba zajímavé workshopy a setkání s producenty, výrobci, vinaři a kuchaři z Francie a Navarry.

Kde?

7. a 8. patro Printemps de l'Homme

64 boulevard Haussmann, Paříž

Kdy?

Po–St: 9.35–20.00 h; Čt: 9.35–20.45 h; Pá–So: 9.35–20.00 h; Ne: 11–19 h.  

Adéla Vavřačová

Adéla VavřačováExpert Radynacestu.cz

Jsem sběratelka požitků, zážitků a všeho jedinečného, o čem se v běžných průvodcích většinou vůbec nepíše.

Gurmánské zážitky do Francie (Paříž)

Ochutnejte Paříž

Vyberte si jeden z našich zájezdů do Paříže na téma: Gurmánské zážitky

Zájezdy do Paříže

Nejbližší volný zájezd již 17. září



URL stránky: www.radynacestu.cz/magazin/od-printemps-v-parizi-ma-nove-oddeleni-dve-patra-zasvecena-gurmanskym-pozitkum/



Doporučujeme z Francie

Nejnovější z Francie



Získejte pravidelné tipy na skvělá místa

Přidejte se do klubu a získáte exkluzivní přístup ke skrytým perlám v Evropě i ve světě, které vám představí naše největší cestovatelské osobnosti.

Katalog 2025