Víte, že…
zmrzlina má letitou historii. Umění její přípravy údajně ovládali už Číňané 3000 let př. n. l. Ledovou delikatesu podával svým hostům i císař Nero ve starém Římě. Sníh, coby základ pro toto tehdy velmi neobvyklé osvěžení, si nechával štafetovým během dopravovat až z vrcholků hor. Pak už jen stačilo přimíchat pár kapek růžové vody, med a ovoce, a sladkost byla na světě.
Doporučení experimentovat se na nás valí ze všech stran. S námi ale naštěstí nemusíte zkoušet všechny novinky, jen abyste snad nesklouzli k nudě. Víme dobře, co právě teď hýbe (nejen) Instagramem a co možná musíte ochutnat i vy. Řeč je o točené zmrzlině nořící se do pastelové závěje cukrové vaty. Že je to téměř nemožná kombinace? V „Mléčném vlaku“ v Londýně rozhodně ne!
Není to tak dávno, co při vyslovení názvu Milk Train skoro nikdo nereagoval. Vše se ale změnilo, když milovníci zmrzliny začali na své Instagramy postovat první fotky z dnes již možná nejlepší zmrzlinárny (cukrárny) v Londýně.
Pestrobarevné obrázky zmrzlin plujících na hebounkém obláčku cukrové vaty od té doby zaplavily sociální sítě a sbírají jeden „lajk“ za druhým.
V interiéru, s nímž si pohráli architekti z ateliéru FormRoom, se i vy budete cítit jako ve snovém vlaku, jenž vás vyveze až do oblak. Zmrzlinu zaplatíte na místě připomínajícím okénko pro vydávání jízdních lístků, a než k vám sladká zásilka doputuje, můžete na ni počkat třeba na lavičce na prvním peróně.
Takže honem s námi vyrazte do Londýna, ať plné pusy sladké cukrové vaty se zmrzlinou nemáme jenom my. A pokud se do Covent Garden přece jenom vypravíte sami, hlavně nezapomeňte všechno hezky zdokumentovat a opatřit hastagy #milktrain a #radynacestu.
Kde a kdy?
12 Tavistock St, Covent Garden, Londýn
Otevřeno je 6 dní v týdnu (kromě pondělí). Út–Čt (13–21 h), Pá–So (13–22 h), Ne (13–20 h).