Víte, že...
Jeden kávovník musí růst zhruba rok, aby vyprodukoval dost kakaových bobů k výrobě čtyř běžných tabulek čokolády.
Zvědavost dává člověku chuť objevovat. Vždy ho zavede o kousek dál. A je to právě zvědavost, díky které byl po více než 80 letech stvořen zcela nový druh čokolády. Jen před několika málo dny totiž představila švýcarská firma Barry Callebaut světu svou rubínovou čokoládu. Hledáte-li způsob, jak si trochu osladit život, je tato novinka přesně to pravé pro vás.
Naprosto unikátní barvu propůjčují rubínové čokoládě červené kakaové boby z Pobřeží slonoviny, Ekvádoru a Brazílie. Své typické zabarvení však boby získávají až při zpracování. Výsledná čokoláda, jež měla svou světovou premiéru v Číně, má pak starorůžovou barvu. Do běžného prodeje se tato stoprocentně přírodní pochoutka dostane zhruba za rok.
Při náročné výrobě sladké novinky spojily své síly skutečné špičky – renomovaní vědci z Jacob University v Brémách a vyhlášení výrobci čokolády. Vytvoření čtvrtého druhu čokolády jim zabralo více než třináct let.
Ve třicátých letech minulého století si mohli milovníci čokolády vůbec poprvé smlsnout na bílé čokoládě od švýcarského Nestlé. A dnes – po více než osmdesáti letech – mají možnost okusit čokoládu, v jejíž chuti dominují tóny vyzrálého lesního ovoce. Ale pozor, pro její lahodně jemnou a ovocnou chuť snadno ztratíte hlavu!