Tatranský poklad se neskrývá jen v přírodním bohatství těchto velehor, ale také v lahvích pod značkou TATRATEA. Oblíbený bylinný mok, zrozený pod Tatrami, je skutečným pokladem, což oceňují doma i za hranicemi. Tajemstvím úspěchu Tatranského čaje jsou především ingredience, které se při výrobě tohoto oblíbeného nápoje používají. Navíc na přírodní bohatství Tater odkazuje i jeho tradice a moderní designová láhev.
Kvalita ověřená časem
Současné jméno získal nápoj v roce 2008
Opojný nápoj zpod tatranských štítů má dlouhou tradici. V minulých dobách, kdy byl život ve Vysokých Tatrách drsný, každá rodina měla vlastní recept ze směsi bylinek, domácí pálenky, horké vody, medu a dalších tajných ingrediencí. Nápoj se používal jako medicína k léčení různých neduhů, ale také jako prostředek na uvítanou a uctění návštěvy a přátel.
Tradice a obliba Tatranského čaje přetrvala, a tak se kežmarská firma Karloff rozhodla legendu z tatranských chat poslat do světa. V roce 2008 dostal nápoj mezinárodní jméno TATRATEA, aby mohl prorazit i za hranicemi domoviny.
Kousek Tater v každé láhvi
Podstatou nápoje je důkladná macerace
Nápoj spojený s tradicí vděčí za svou nezaměnitelnou chuť pečlivě vybíraným kvalitním ingrediencím. Základem je pomalu macerovaný černý čaj doplněný o hobliny z dubu, posvátného stromu Slovanů, a kombinaci bylinek a koření. Každá složka má svůj význam a nápoji dodává charakteristickou chuť.
Dokonalé dílo vyžaduje bezchybný výrobní proces. Podstatou je důkladná macerace, díky které nápoj získává intenzitu. Následuje filtrace a 60denní zrání. Vyzrálá směs je pak doplněna o tatranskou pramenitou vodu, čímž se do každé láhve dostává kousek Tater.
Tradice v moderním hávu
Špičkový produkt si zaslouží i špičkový obal. TATRATEA se prodává v ikonické láhvi, která ukrývá nejen lahodný mok, ale i kopec významů.
Láhev ve tvaru termosky je zdobena ornamentální etiketou s písmenem T, které je doslova poseto symboly. Ty odkazují například na rovnováhu života, slovanské slunce, zem, faunu, či flóru.
Slovenský poklad na světové úrovni
Těšit se můžete na různé příchutě
Bylinný likér z Tater se dnes distribuuje do 16 zemí světa. Díky množství druhů si ho mohou dopřát i degustátoři s citlivějšími chuťovými pohárky (či játry). Tatranský čaj se vyrábí s objemem alkoholu od 17 % do 72 % a s různými příchutěmi, například tradiční bylinná, exotická kokosová nebo jemně květinová.
Jakostní nápoj oceňují i za hranicemi, což potvrzuje více než 20 ocenění z různých světových soutěží, a to nejen za nápoj, ale i design láhve. Slováci tak mohou být na svůj nápoj s tradiční recepturou na světové úrovni právem hrdí.